/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

24 Mart 2015 Salı

2 Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy

Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy

Milföy hamuru hem ne ile hazırlanırsa hazırlansın lezzetli sonuçları olması hem de pratik pişmesi ve kısıtlı zamanları kurtarması ile her zaman tercihim olmuştur. Bu güne kadar buzdolabımda bulunan milföyüm, her markette bulabileceğimiz, birçok markanın ürettiği standart milföy hamuruydu. Son markete gidişimde, "Tam Buğday Unlu Milföy Hamuru" dikkatimi çekti ve hemen denemek üzere sepetime attım.
Tam buğday unu, buğday tanesini tamamen içeren bir un. Kullandığımız beyaz rafine buğday unu ise işlenmiş bir un olduğundan, rafine edilirken buğday özünün ve kepeğin birçoğunu kaybediyor, besin değeri azalıyor.
Yapılan araştırmalara göre; tam buğday unu ile yapılan gıdalar, kabızlığı giderir, kalın bağırsak hastalıkları riskini azaltır, içeriğindeki lifler ile kilo vermeyi kolaylaştırır, şeker hastalığını kontrol altında tutar, kan basıncının ve kolesterolün yükselmesini önler, antioksidan etkisi ile katarakt, romatizma ve bazı alerjilerin tedavisini kolaylaştırır.
Milföy hamurunu aldığımda, açıkçası tadıyla ilgili olarak yüksek beklentilerim yoktu. Ancak "Feast Tam Buğday Unlu Milföy Hamuru" lezzetiyle, doyuruculuğuyla, pişme süresiyle oldukça beğenimizi kazandı.

                                                   

Tam buğday unlu milföy hamurunu pişirmeden önce, her zamanki çözülme süresi kadar bekletmem yeterli oldu. Hamurun çözülmesiyle birlikte rengiyle, kepekli dokusuyla farkı belli olmaya başlamıştı. Ben içerisine sosis koyarak hazırlamayı tercih ettim ama eminim peynirli, kaşarlı  vb. tüm malzemeler yakışacaktır. Pişince milföy hamuru gibi incecik kat kat bir görünüm yerine, kendi ellerinizle yoğurduğunuz ve pişirdiğiniz hamur gibi bir sonuç çıktı. Tam buğday unlu olduğu için oldukça doyurucu, 5-6 tane yerim diye düşünürken, 3 tanesi yeterli oldu :) Ertesi güne kaldığında nasıl olacağını da test ettik. Beyaz un ile hazırlanan milföyler ertesi gün kıvamını ve tazeliğini kaybederken, tam tahıllı yumuşacıktı. Daha sağlıklı ve lifli gıdalar tüketmek adına aldığım tam tahıllı milföy hamuru, lezzetiyle favorimiz oldu. Siz de denemek isterseniz buyurunuz:

Malzemeler:
1 Paket Feast Tam Buğday Unlu Milföy Hamuru
Sosis
Yumurta Sarısı
Çörek otu

Hazırlanışı:

Milföy hamuru dolaptan çıkarılır ve yağlı kağıt serili tepsiye koyularak çözdürülür. Çözdürülen kare hamur boylamasına ortadan kesilerek 2 adet hamur elde edilir. Sosisler uzunlamasına 2'ye kesilir ve milföy genişliğinde bölünerek sarılır. Üzerine yumurta akı sürülüp çörek otu ya da susam ile süslenir. 180 derecede 15 dakika pişirilir.

Tam Buğday Unlu Milföy Hamuru

Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy

Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy

Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy


Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy


Sosisli Tam Buğday Unlu Milföy

Siz tam buğday unlu milföyü denediniz mi? Afiyet Olsun :)

2 yorum:

  1. Güzel bir blog kurmuşsunuz, tam bir hanımefendiye yakışır şekilde :) yemeklere pek fazla bakmamalıyım sanırım zira niyetliyim :) Bende sayfanızı takip ediyorum fakat profil resmi,m gözükmüyor nedense onuda anlamadım, görüşmek üzere sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.

      Teşekkür ederim.Daha geliştirmem ve vakit ayırmam gereken çok şey olduğunun farkındayım. Ufak adımlarla ilerliyoruz inşallah. Nazik iltifatlarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Şu an görünüyor profil fotoğrafınız, sanırım sorun ortadan kalktı.
      Sevgiler...

      Sil